Részletek a pénteki tragédiáról (videó + galéria)
Sziréna

Részletek a pénteki tragédiáról (videó + galéria)

Továbbra is csak a rendőrség szűkszavú közleménye, ami hivatalos információ a késő délután Kiskunhalas közelében, a Kötönyi úton történt halálos baleset kapcsán. Közben szemtanúkat is megszólaltatott a Halasmédia helyszínen tartózkodó stábja, ezeket az információkat azonban a nyilatkozókon kívül egyelőre még senki nem erősítette meg.

Megyei rendőr-főkapitányság honlapján lévő hivatalos információk szerint, péntek délután 15 óra 40 perckor Kiskunhalas közelében, a Kötönyi úton egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között fának ütközött, majd kigyulladt. A baleset következtében az autó 18 éves utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja – eddig tart a hivatalos rendőrségi hír.

Egy szemtanú, aki elmondása szerint alig egy perccel azután érkezhetett a baleset helyszínére, hogy megtörtént a tragédia, azt látta, hogy a gépkocsiból egy fiatal férfi a saját lábán kiszállt, majd az autó lángra lobbant. A szemtanú az ismerőseivel visszaszaladt az autójukhoz poroltóért, mert azt hitték, hogy még valaki az égő gépkocsiban van. A lángok azonban ekkor már teljesen elborították az autót.

A Halasmédia Online korábbi, rendőrségtől kapott információi szerint egy civil illető hívta a halasi tűzoltóság ügyeletét, akik rövid időn belül kiérkeztek a helyszínre. A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet – értesültünk a tűzoltóságtól. Árvai Edina, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban arról tájékoztatott, hogy egy 19 éves halasi fiatalember az elsődleges adatok szerint könnyebben megsérült a balesetben, őt mentő szállította kórházba. A Halasmédia Online kora esti információi szerint egy 18 éves lány, aki a gépkocsi utasa volt, kizuhant a járműből.

halalos-baleset 03

Ezt az információt erősítették meg a Halasmédia Online helyszínen tartózkodó munkatársainak is. A szemtanúk elmondása szerint a fehér színű Toyota a baleset előtti percekben nagy sebességgel előzött több járművet is az említett útszakaszon. A helyszíni rajzok szerint a Toyota a baleset előtt átment a baloldali sávba, majd onnan visszatérve a jobb oldali útpadkára hajtott, ahol előbb egy fának csapódott, majd tovább sodródott az árokparton. A helyszínen gyűjtött információink szerint, a gépkocsiban utazó fiatal lány az ütközés során repült ki az autóból, a járművet vezető 19 éves fiatal férfi pedig a jobb oldalon, a saját lábán szállt ki a kocsiból. Kisebb karcolásokat láttak a szemtanúk az arcán.

halalos-baleset 04

A helyszíni információk szerint a fiatal lány, a sofőr barátnője volt, úgy tudjuk, a fiatalember egy ismert kiskunhalasi vállalkozó fia. Őt szállították a mentők könnyebb sérülésekkel a halasi kórházba. A felismerhetetlenségig összetört Toyota teljesen kiégett, az aszfalt is megolvadt alatta. Az autó kerekei és más alkatrészei több tíz méterre repültek szét. A szénné égett gépkocsi maradványait kora este egy targoncával emelték fel egy trélerre, a baleset miatt órákon át teljesen állt a forgalom a Kötönyi úton. Az útzárat a rendőrség este hét óra körül oldotta fel.

Összeállította: Bereczki Zsolt, Pozsgai Ákos, Jáger Levente

{phocagallery view=category|categoryid=1450|limitstart=0|limitcount=0}