Munkatársa ölhette meg a férfit (videó)
Sziréna

Munkatársa ölhette meg a férfit (videó)

Erdőben ásott el fegyvereket és lőszereket az a két férfi, aki a megalapozott gyanú szerint Erdőszél közelében kútba dobta egy megölt férfi holttestét. A rendőrök vasárnap fogták el a gyilkossággal gyanúsított 36 éves N. Tamást és 22 éves társát. Az idősebb férfit emberölés bűntette, F. Krisztiánt bűnpártolás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mindkét férfi előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség.

A napokban, Erdőszél határában egy tanya elhagyott kútjában találták meg a két hete eltűnt 44 éves román férfi holttestét. A közeli tanyán élő Rehák Lászlóné jól ismerte Andrást, a meggyilkolt román férfit, rendszeresen járt neki is segíteni. Dolgos, csendes embernek ismerte, csak úgy, mint a többi környéken élő többi szomszéd. A férfi tíz évvel ezelőtt költözött át Magyarországra testvérével együtt, másfél éve lakott az erdőszéli tanyán. Alkalmi munkákból élt, legutóbb erdőmunkásként dolgozott.

Az eltűnését a szomszédok jelentették a rendőrségen, de nem kezdték el azonnal keresni, mert azt hitték, haza utazott Romániába a szüleihez. A szomszédok közül azonban voltak, akik sejtették, hogy nagy lehet a baj, András csak úgy szó nélkül soha nem utazott haza. Már pedig most senkinek nem szólt.

A férfit napokkal az eltűnése után többen is keresni kezdték, végig járták a környező erdőket, elhagyott helyeket, de nem találták sehol. Végül Rehákné a lányával és annak élettársával egy másfél kilométerre lévő lepusztult tanyán egy elhagyatott kút mélyében találtak rá a román férfi holttestére. – A vejem belenézett a kútba, azt mondta, jaj, ne jöjjenek ide, mama, főleg maga ne jöjjön! Mondom miért, tán benne van az András? Nem, de egy kezet lát – emlékezett vissza az idős asszony. Kiderült, az eltűnt román férfi holttestét találták meg a kútban. Információink szerint a férfit halálra verték, ezután dobták a kútba.

A rendőrség látókörébe került két jánoshalmi férfi, akik a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozhatóak. Őket fél napon belül elfogták a rendőrök. A 36 éves N. Tamást emberöléssel, a 22 éves F. Krisztiánt bűnpártolással gyanúsítja a rendőrség. A helybéliek úgy tudják, az áldozat együtt dolgozott a két férfivel a környékbeli erdőkben, napszámos munkát végeztek. Hogy mi vezetett a gyilkossághoz, egyelőre nem lehet tudni.

emberoles 04

A két férfi a rendőrségi kihallgatása során elmondta, hogy a gyilkosság után Zsana határában közel 1700 lőszert és kettő fegyvereket ástak el egy erdőben. A pisztolyokat engedély nélkül tartotta egyikük, ezért akarták eltűntetni. Most lőszerrel való visszaélés miatt is eljárás indult ellenük.

A helybéliek elmondása szerint a román férfi eltűnésének idején, a gyilkosság feltételezett időpontjakor, a most előzetesbe került két férfi elakadt egy Trabanttal a sáros úton, ahova egyikük felesége ment ki eléjük, hogy egy másik autóval kihúzza őket. A nő testvére információk szerint a Jánoshalmán rendőr, állítólag korábban neki is szóltak a szomszédok a román férfi gyanús eltűnéséről.

Pozsgai Ákos