Újabb menekültáradat
Sziréna

Újabb menekültáradat

Özönlenek az országba a határsértők. Tovább tart a migránsáradat. 60 csoport, 247 határsértő – ez a hétvége mérlege. A Kelebia, a Bácsalmás és a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 247 határsértővel szemben, akiket november utolsó hétvégéjén, Csikéria, Kelebia, Tompa, Kunbaja és Bácsalmás térségében, valamint az államhatár közelében ellenőriztek a járőrök.

A 215 koszovói, 14 szír, 10 afgán, 4 pakisztáni, 3 albán és 1 orosz állampolgár magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő 61 gyermekeket a kirendeltségek erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el.

Három szír határsértőt idegenrendészeti őrizetbe vettek a rendőrök, őket a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el, az orosz állampolgárt kiutasították az ország területéről. A többiek menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Fehér Erika