Az egész város megmozdult a családért
Sziréna

Az egész város megmozdult a családért

Rengetegen szeretnének segíteni annak a kiskunhalasi családnak, akiknek a háza múlt pénteken égett porig a Gubodi úton. A másfél hónapja árván maradt fiúknak mindene odaveszett a tűzvészben.

Koromfekete üszkös falak, szénné égett bútorok és berendezései tárgyak, ennyi maradt a tomboló tűz után. Múlt pénteken, amikor a város apraja-nagyja a városháza toronysisakjának ünnepélyes visszahelyezésére gyülekezett a központban, ezzel egy időben borzalmas tűz pusztított a téglagyár közeli tanyán.

Feltehetően a fürdőszobában a fatüzelésű vízmelegítőből kipattanó szikra miatt csaphattak fel a lángok. Olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy a közelben lévő vödörnyi víz már nem volt elég, menekülni kellett a házban otthon lévő nagyobbik fiúnak. Annyi lélekjelenléte azonban még volt, hogy a tűzhelytől az ajtóig elvonszolja a PB-gázpalackot, leszerelni azonban már nem tudta.

akos-20141211-leégett-haz02

A szomszédok tetőn lévő palalapok hatalmas durrogására figyeltek fel, majd az óriási lángnyelvekre és az égig érő füstoszlopra. Ők értesítették a tűzoltókat, akik a robbanásveszély miatt elsőként a palackot kezdték el locsolni, amit végül sikerült levágni a vezetékről és kihozni az épületből.

A házban élő 17 és 14 éves fiúk másfél hónapja vesztették el az édesanyjukat, aki gyógyíthatatlan betegségben hunyt el október közepén. Fülöp Róbert polgármester és Szűcs Csaba a helyszínre siettek, hogy tájékozódjanak, az önkormányzat miben tud segíteni. Az alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy azonnali gyorssegélyt kapott a bajba jutott család. E mellett adományokat gyűjtenek a családnak, eddig több vállalkozó és magánszemély is felajánlotta a segítségét. Közeli hozzátartozók fogadták be a fiatalokat, később pedig az önkormányzat is fog segíteni a lakhatásuk megoldásában.

akos-20141211-leégett-haz35

A Vári Szabó-szakiskola diákjainak segítségével igyekeznek rendbe hozni a házat, addig is élelmiszer, ruha és tisztálkodási szerekkel támogatják a családot. Elsősorban építőanyagot, téglát és nyílászárókat és bútor felajánlásokat várnak – közölte az alpolgármester. A felajánlásokkal Szefcsik Mónikát kell keresni a 70/604-12-98-as telefonszámon.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1468|limitstart=0|limitcount=0}