Újra a Skoda lett a favorit a rendőrségnél
Sziréna

Újra a Skoda lett a favorit a rendőrségnél

Az első Skoda Octavia Kombi meg is érkezett a halasi rendőrkapitányságra. A baleseti helyszínelők használják majd az új gépkocsit, amely a korábbi Opeleknél jóval nagyobb méretű, és a belső elrendezése is sokkal parktikusabb.

 

Az ORFK tájékoztatása szerint a Schengeni külső határokat őrző határőrizeti kirendeltségekre is hamarosan érkeznek a most forgalomba állított új rendőrautókból, kiváltva a korábbi zöld színű gépkocsikat. Látványos korszakváltás kezdődött a rendőrség gépjárműflottáját illetően, több száz új szolgálati gépkocsit adtak át az elmúlt napokban. Új beszerzésről van szó és nem egy meglévő bővítése, melyben nagyobb kaliberű nagyságrendben kerülnek új autók a rendőrség flottájába. Az új gépjárművek egy része már forgalomba is állt az elmúlt napokban.

Újra a Skoda lett a fő márka, melyből Octavia Kombi és Skoda Yeti található az átadott rendőrautók között, melyekből összesen 237 db készült. Közben a Mercedes is beállt a bővítésbe, több civil Skoda rendőrautó is szolgálatba áll (mobil megkülönböztető jelzéssel ellátva) az elkövetkezendő hetekben. Az új rendőrautókból hamarosan a határrendészeti kirendeltségekre is érkezik.

rendorauto1

Jelenleg a 2012 év végén átadott Opel Astrák képezik a rendőrség fő járműállományát, melyeket nem lízingeltek, hanem saját tulajdonúak. Már az átadást követően mind motorikusan, mind helyigényben több panasz érkezett, hogy nehezen férnek el benne a szolgálatot teljesítő rendőrök. A most megjelenő Skoda Octavia Kombik az Opeleknél jóval nagyobb belső terűek, megjelenésük is tekintélyt parancsolóbb.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos