Zugírász álügyvéd
Sziréna

Zugírász álügyvéd

Segítséget vártak tőle, de ő csak a pénzre hajtott. A megalapozott gyanú szerint ügyvédi tevékenységet színlelve, devizahitelekkel kapcsolatos problémák megoldásának ígéretével csalt ki pénzt hét sértettől egy 41 éves férfi.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság folytatott nyomozást csalás bűntett és zugírászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Á. Péter 41 éves budapesti lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi szóbeli megállapodást kötött egy budapesti kft. ügyvezetőjével arról, hogy a cég ügyfelei részére devizahiteleikkel kapcsolatban - díjazás fejében - szaktanácsadást folytat.

A gyanúsított tevékenysége során 2013. év végén és 2014. év elején több alkalommal ügyvédnek adta ki magát, a szakértői megbízási szerződéseken hamis tartalmú bélyegzőt használt, az iratokat pedig álnéven írta alá. A megalapozott gyanú szerint a férfi a szakértői megbízási szerződések megkötésekor az ügyfelektől különböző összegű munkadíjat vett át, azonban a vállalt tevékenységet nem végezte el és ez nem is állt szándékában, illetve erre megfelelő képzettsége sem volt.

Mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodott körözést adtak ki ellene, ennek eredményeképpen a budapesti rendőrök 2014. november 24-én elfogták. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi Soltvadkerten kívül az ország több városban is - köztük Szigetszentmiklóson és Budapesten - ugyanezzel a módszerrel tévesztette meg a sértetteket.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskőrösi Járási Ügyészségnek.

Szöveg: Fehér Erika