Hármas karambol
Sziréna

Hármas karambol

Újabb tömeges baleset történt az Átlós és a Szabadkai út kereszteződésében. Egy Nissan mikrobusz vezetője feltehetően nem adta meg az elsőbbséget és oldalról belehajtott egy Volkswagen mikrobuszba, az pedig egy szemből érkező Skoda személyautónak. A balesetben senki nem sérült meg komolyabban, az anyagi kár azonban tetemes.


Hiába STOP tábla, mégis sokan figyelmen kívül hagyják, néhány hónap alatt a sokadik közúti baleset történt pénteken, félöt tájban Kiskunhalason, az Átlós és a Szabadkai út kereszteződésében. Az Átlós úton, az 53-as főút felöl érkezett egy fehér színű Nissan mikrobusz, a vezetője vélhetően figyelmen kívül hagyta a STOP táblát úgy hajtott ki a Szabadkai útra. A tőle balról érkező zöld Volkswagen postakocsi vezetője hiába fékezett és rántotta félre a kormányt, már nem tudta elkerülni az ütközést, a Nissan oldalról belehajtott. Az ütközést követően a postakocsi átrepült a szemközti sávba, ahol a Szabadkai úton, a városközpont irányából érkező Skoda személyautónak sodródott.
 
baleset08
 
A postakocsi az útszéli árokba rohant, ahol kis híján kidöntött egy utcai ivókutat is, de még előtte egy beton támfal megállította. A balesetben mindhárom gépkocsi totálkárosra tört. A Skodában és a Volkswagen mikrobuszban csak a sofőrök voltak, a fehér Nissan mikrobuszban a vezetőn kívül még ketten utaztak, ők aludtak, a hirtelen fékezésre és a csattanásra ébredtek fel. A csodával határos módon senki nem sérült meg az Nissan utasai és a Skoda vezetője is a lábukat fájlalták, de nem esett komolyabb bajuk.
 
baleset02
 
A helyszínelés idejére a műszaki mentés idejére a kereszteződést részlegesen lezárták a forgalom elöl, a járművek váltakozó ütemben rendőri irányítás mellett haladhattak tovább, a forgalom este hat óra körül állt helyre.

Pozsgai Ákos
{phocagallery view=category|categoryid=1498|limitstart=0|limitcount=0}