Kamion gázolt biciklist (frissítve)
Sziréna

Kamion gázolt biciklist (frissítve)

Kamion ütött el egy kerékpárost kedden, nem sokkal délután öt óra előtt Kiskunhalas közelében, a Majsai úton. A baleset következtében a biciklis súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők a halasi kórházba szállították, ahol még vizsgálják.

 
19:20 Nem vette észre
Újabb részletek derültek ki a balesetről. Bársonyné dr. Magó Krisztina, a megyei főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a szerkesztőségünket, hogy a 62 éves kerékpáros férfinek az elsődleges vizsgálatok szerint borda- és kéztörése van. A gázolás feltehetően azért következett be, mert a kamionos nem vette észre az előtte haladó biciklist. 
Előzmények
Nem sokkal öt óra előtt riasztották a mentőket és a rendőrséget, hogy Kiskunhalastól öt kilométerre, a Majsai úton baleset történt. Mint a helyszínen megtudtuk, egy halasi kerékpárost ütött el egy kamion. A gyorsan kiérkező mentők a biciklist súlyos sérülései miatt látták el, majd stabilizálták az állapotát és a halasi kórházba szállították.
A Volvo és a kerékpáros is Kiskunmajsa felől jött, egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen körülmények között történt a baleset.  A kamion jobb elején látszott a gázolás nyoma, a biciklinek viszont a hátsó kereke görbült el. Azt még nem tudni, hogy a kerékpáros viselt-e láthatósági mellényt. Az ügyben a halasi kapitányság közlekedésrendészete vizsgálódik.
Jáger Levente
{facebookpopup}