Fegyveres razzia a főtéren
Sziréna

Fegyveres razzia a főtéren

Nagyon figyeli a NAV az alkalmi és a fekete munkásokat. Az adóhatóság már nem csak a nyári szezonban, hanem az év többi évszakában a nagyobb építkezéseken is tart ellenőrzéseket, kutatva a szabálytalan foglalkoztatások után. A napokban a halasi városközpontban zajló építkezések területét lepték el az adóhatóság munkatársai, akiket egyenruhás pénzügyőrök biztosítottak. Úgy tudjuk, nem találtak szabálytalanságot az ellenőrök.

 
 
Évente több százezren végeznek valamilyen alkalmi munkát az országban. Ezeknek a munkásoknak a döntő többsége néhány gyakori területen dolgozik. Jelentős felvevője az alkalmi munkaerőnek a vendéglátás, a mezőgazdasági idénymunka. Egyik legnagyobb slágerterület az építőipar. Ezért a nagyobb építkezéseken szinte biztosan lehet számítani hirtelen revízióra, az alkalmi dolgozóként bejelentett segédmunkások ellenőrzésére.
 
A napokban a halasi városközpont építési területeit szállták meg az adóhatóság emberei, a kivitelezési munkálatokat végző fő-és alvállalkozó cégeket ellenőrizték a helyszínen. Az ellenőrzés miatt hosszabb-rövidebb időre le is álltak a felújítási munkálatok. A fegyveres vámosok, akik a NAV ellenőreit biztosították, nem kis feltűnést keltettek az építkezés területén.
A NAV ellenőrök fegyveres kíséretét azt követően rendelték el, hogy néhány hete Budapesten egy szobafestő férfi késsel támadt két Nemzeti Adó-és Vámhivatal két munkatársára, egyiküket halálra késelte, a másik ellenőrt életveszélyes sérülésekkel vitték a mentők kórházba.
 
Arról nincs információ, hogy halasi városközpont felújítása során találtak-e bármilyen szabálytalanságot az adóhivatal ellenőrei.
Pozsgai Ákos
{facebookpopup}