(►) Tűz a Kőrösi úton
Sziréna

(►) Tűz a Kőrösi úton

Egy húsz négyzetméteres melléképület gyulladt ki kedden kora délután a Kőrösi úton. Mint a helyszínen megtudtuk: a helyiségekben négyen laktak, az ő elhelyezésüket ismerős családoknál oldották meg. A halasi tűzoltók két autóval érkeztek az esethez, az épület szinte teljesen kiégett.

 
Már az a bejelentés, amit a tűzoltók kaptak, vészjósló volt. A telefonáló szerint a Kőrösi úti melléképületben keletkezett tűz, az egyik helyiségben pedig gázpalack van. Ez utóbbit az ott élők kihozták, mielőtt felrobbant volna. A tűzoltók két autóval érkeztek a helyszínre, a belső udvarban lévő épületrész ekkor már teljes terjedelmében égett.
A gyors és szakszerű beavatkozás ellenére a lángok szinte mindent elpusztítottak. Az épületben négyen éltek, két felnőtt és két gyermek. Az ő elhelyezésük egyelőre ismerős családoknál megoldott.
A helyszínen tájékozódott Rostás László, a cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke. Azt mondta, ha szükség van rá, akkor a város közreműködésével megpróbálják a későbbiekben a most pórul járt emberek lakhatását megoldani. A keletkezési okot még vizsgálják, szerencsére senki sem sérült meg.
Jáger Levente
{facebookpopup}