Előzetesben az embercsempész
Sziréna

Előzetesben az embercsempész

Egy olasz rendszámú mikrobuszra figyeltek fel a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei Kelebián, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Ellenőrzés alá vonták a gépkocsit, amit egy 36 éves szerb férfi vezetett, és további 12 szomáliai ült a járműben. A szerb sofőr szomáliaiak jogellenes külföldre szállításához nyújtott segítséget.

 

A gépkocsiban ülő szomáliaiakról kiderült, hogy jogellenesen tartózkodtak Magyarországon, az egyenruhások a migránsokat tiltott határátlépés miatt, míg a szerb gépkocsivezetőt embercsempészés gyanúja miatt állították elő a helyi határrendészeti kirendeltségre. A határsértők később a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson idegenrendészeti őrizetbe kerültek.
 
A szerb férfi a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, hogy a 12 szomáliait Kelebia külterületén vette fel a járművébe, pénzért Nyugat-Európába szállította volna őket. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szerb férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását is. A 36 éves szerb sofőr 12 szomáliai állampolgár jogellenes külföldre szállításához nyújtott segítséget.
Pozsgai Ákos
{facebookpopup}