Két szerb embercsempészt is elfogtak
Sziréna

Két szerb embercsempészt is elfogtak

Bácsalmás közelében, Madaras külterületén a szerb-magyar államhatártól nem messze fogták el a határrendészek azt a két szerb embercsempészt, akik szír és iraki állampolgárok illegális átjutását segítették a zöldhatáron. A szerb sofőröket őrizetbe vette a rendőrség.

Embercsempészéssel gyanúsítja a magyar rendőrség azt a két szerb férfit, akiket a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei április 21-én, kedden délben fogtak el Madaras külterületén, amikor kettő autót állítottak meg. Az egyik járműben öt szír, a másikban három iraki és egy szír állampolgár tartózkodott, a gépkocsikat két szerb férfi vezette.

Ellenőrzésük során kiderült, hogy a hat szír és három iraki állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően igazolni nem tudja. A külföldieket előállították a rendőrök a kirendeltségre. A migránsok a tiltott határátlépés tényét elismerték, majd menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

A 26 és 27 éves szerb sofőrök a rendőrség megalapozott gyanúja szerint a határsértőknek segítséget nyújtottak az államhatár illegális átlépésében. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a két szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított és őrizetbe is vették őket.

Pozsgai Ákos