(►) Tigra vs. robogó
Sziréna

(►) Tigra vs. robogó

Nem sokkal ezelőtt egy robogó és egy Opel személyautó koccant Kiskunhalas főterén. A helyszínelés még ezekben a percekben is tart. Arról, hogy ki hibázott, a hatóság dönt majd, ugyanis az érintett felek gyakorlatilag egymásra mutogatnak, mindenki a másikat hibáztatja.

 
Délután négy óra után pár perccel kanyarodott be az Opel Tigra a főtéren a kínai büfé előtti útszakaszra. A motoros mögötte haladt. A taxisok, akik végig látták az esetet, azt mondják, az autó nagy sebességgel, gumiabroncsait csikorgatva közlekedett.
Motoros koccanás 06
A motort vezető fiatalember azt mesélte stábunknak, hogy ő az út baloldali sávjában haladt, az autó pedig valamennyivel előrébb a jobboldali sávban. A motoros sofőr szerint egyik pillanatról a másikra, az autó indexelés nélkül áttért a bal sávba, feltehetően be akart parkolni egy üres helyre. A sávváltást követően történt a koccanás, a motor hátulról szaladt bele a kocsiba.
Az autós azt mondja, a megengedett sebességgel haladt, és jól láthatóan, már a sávváltás megkezdése előtt használta az indexet, ezért nem érti, a robogós miért nem vette észre a jelzést. Szerencsére senki nem sérült meg a balesetben, az anyagi kár sem jelentős.
Motoros koccanás 08
Hogy pontosan mi történt, az majd csak a rendőrségi jegyzőkönyvből derülhet ki, a helyszínelés idején az útszakasz jobboldali sávját használhatják az arra közlekedők. A koccanás helyszínén készült fotók Facebook oldalunkon tekinthetők meg.

Szöveg-fotó: Szőri Attila
Videó: Vezendi Gábor