(►) Százmilliós a viharkár (frissül)
Sziréna

(►) Százmilliós a viharkár (frissül)

Főként Kiskunmajsa, Bodoglár környékén pusztított a vihar szerdán éjszaka. Az jelentett problémát, hogy hatalmas fák dőltek az útra. A halasi tűzoltók egész éjjel dolgoztak. A zsanai, a fehértói, valamint a Kopolyai útról is érkezett riasztás.

 
 
14:31 Tart a kárelhárítás 
 
Orbán Balázs Kiskunhalas tűzoltóparancsnoka arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy reggel óta újabb kilenc helyszínről kértek tőlük segítséget. Összesen már harminc bejelentést kaptak viharkárok miatt. A halasi egységek még most is dolgoznak Kiskunmajsán és Szankon.
 
12:50 Pirtó bajban
 
Alig tíz kilométerre Kiskunhalastól a vihar és a jégeső okozott gondot. Demeter József alpolgármester beszámolója szerint Pirtót is megtépázta az égi háború. Hatalmas fák tették járhatatlanná a külterületi utakat, a kertekben, gyümölcsösökben pedig a jégeső pusztított. Az egészségházra pedig fa dőlt. Az önkormányzat dolgozói a tűzoltókkal karöltve dolgoznak a károk helyreállításán.
 
11:46 Fa dőlt a Bokornál
 
A belvároshoz közel, a Bokor és a Futó utca sarkán dőlt ki az éjszakai viharban egy hatalmas fa. Köszönjük a fotót Fábián Anitának!
 
11:29 Nincs áram
 
A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 100 millió forintot is meghaladja az éjszakai viharkár. Jelenleg tíz településen van részleges áramkimaradás. Kiskunhalas mellett Harkakötöny, Kecel, Kiskunmajsa, Pirtó, Tázlár, Szank érintett ebben. A szakemberek a tűzoltókkal együttműködve dolgoznak a hibák elhárításán. Bács-Kiskunban jelenleg 4286 fogyasztónál nincs áram.
 
 
9:45 Viharzóna
 
Pusztító ereje mellett nem mindennapi látványt is jelentett az éjszakai vihar. Több olvasónk is készített videót, az alábbiakban Lukács Viktor felvételét láthatják.
 
 
9:15 Tázlári út
 
Egy kamionos értesítette a tűzoltókat, hogy egy hatalmas fa okoz forgalmi akadályt a tázlári bekötőúton, A kiérkező egység aztán negyedóra alatt felszabadította a szakaszt. Alig egy kilométerrel odébb a közútkezelő munkatársai dolgoztak, több fa is az aszfaltra borult, megdöntve több villanyoszlopot. Közben újabb riasztások érkeztek Szankról, Kiskunmajsáról is. A bodoglári erdő holdbéli tájra emlékeztet.
 
7:48 Húsz riasztás

A halasi tűzoltókhoz húsz riasztás futott be szerda este óta- tudtuk meg Orbán Balázs századostól. A tűzoltóparancsnok tájékoztatása szerint Kiskunmajsa környékén, Bodoglárnál voltak a legnagyobb problémák, főként a kidőlt fák adtak munkát a szolgálatban lévőknek. Kiskunhalason, a Kopolyai útra kértek segítséget, de hajnal óta dolgoznak Pirtón, egyik egységük pedig a kecskemétieket segítette ki Ágasegyházán. Néhány perccel ezelőtt pedig Szankról érkezett riasztás, ahol egy hatalmas nyárfa dőlt épületre. Nyerges Dávid videója a fehértói úton készült.
 
0:34 Fák az úton
 
A halasi tűzoltók két autóval vonultak a Majsára vezető útra, ahol fák dőltek az aszfaltra. Ahogy a kiérkező egység fogalmazott: lépésről-lépésre haladnak a munkálatokkal. Autóval lehetetlen a közlekedés.
  
 
22:27 - Videó a viharról

Bertalan Gábortól kaptuk a VIDEÓT, mely a nagy égi áldás közepette készült Kiskunhalason. Érdemes megnézni!

22:11 - Máshol is baj van

Kollégánkhoz friss információk futottak be. Olvasóink arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy ezekben a percekben a Majsai úton, Tajónál is mentési munkálatok folynak. Teljes útzárt rendeltek el, mivel a vihar ott is leszakított egy nagy teljesítményű vezetéket. Jelen állás szerint, azon a helyszínen is az áramszolgáltató szakemberei segítenek majd.

22:03 - Várják az áramszolgáltatót

Amíg a DÉMÁSZ szakemberei nem érkeznek meg a helyszínre, semmit nem lehet tenni. Továbbra is teljes útzár akadályozza a forgalmat. Ha tehetik, ne menjenek arra!

21:41 - Tűzoltók a helyszínen

Nem sokkal ezelőtt a tűzoltók is megérkeztek a helyszínre, így megkezdődhetett a probléma elhárítása. Úgy tudjuk, egyre több autó várakozik arra, hogy haladhassanak tovább a Zsanai úton.

21:32 - Teljes útzár

Bakos László az imént telefonon közölte, hogy a rendőrök teljes útzárat rendeltek el a zsanai úton, mivel a vihar során egy súlyos faág leszakított egy vezetéket, ami miatt veszélyessé vált a közlekedés. Fotónk a helyszínen készült, jól látható, milyen pusztítást végzett a viharos szél. A szakemberek arra kérnek mindenkit, ha nem muszáj, ne induljanak útnak arrafelé.
 
 
20:49 Fehértói út
Két fa dőlt a fehértói útra, egyik olvasónk tájékoztatása szerint már értesítették a tűzoltókat. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem sérült meg senki.

Szöveg: Szőri Attila, Jáger Levente
Fotó: Bakos László, Nyerges Dávid