Fia halálát hazudva csalt ki másfélmilliót
Sziréna

Fia halálát hazudva csalt ki másfélmilliót

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség csalás miatt vádat emelt egy 46 éves pécsi férfi ellen, aki tavaly január vége és március közepe között egy internetes társkereső oldalon megismert kiskunhalasi hölgytől mintegy másfél millió forintot csalt ki különböző valótlan okokra - így fia balesetére, végtag- amputációjára, illetve fia halálára - hivatkozással.

A pécsi férfi 2013. október végén egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a 62 éves kiskunhalasi hölggyel. Heti rendszerességgel órákon át beszélgettek, így sikerült a sértett bizalmába férkőznie – áll a Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádiratában.

A férfi elhatározta, hogy a saját és fia megélhetéséhez pénzt csal ki a hölgytől. Ennek érdekében tavaly január vége és március közepe között először fia valós cukorbetegségére hivatkozva, később valótlan okokat megnevezve 35.000-175.000 forint közötti összegeket kezdett kölcsönkérni a megtévesztett asszonytól. Az ürügyek között szerepelt a vádlott fiának sport- és iskolai balesete, végtag amputációja és halála is. Ezen kívül a vádlott az adóhatóság felé fennálló tartozására hivatkozva is csalt ki pénzt.

A megtévesztés elérte a célját, ugyanis a hölgy a folyószámlájáról tizenöt alkalommal küldött pénzt, melyet minden esetben a férfi vett fel. Összességében a vádlott csaknem másfél millió forint kárt okozott a megtévesztett nőnek.

A csalásra úgy derült fény, hogy a sértett észrevette, hogy a vádlott internetes bejegyzéseiben a vele és fiával történteket másoknak egészen másként adja elő. Mindezek után a sértett elszámoltatta a csalót, aki azonban folytatta a hitegetést. Nem fizette vissza a kicsalt összegeket, hanem még újabb összegeket akart kérni, de már nem járt sikerrel. Végül a halasi asszony feljelentette a férfit.

A csalással okozott kár nem térült meg, a megtévesztett hölgy kérte az okozott kár megtérítését. A szabadlábon védekező vádlottat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség folytatólagosan, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja, ezt a bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. A vádlott ügyét hamarosan a Kiskunhalasi Járásbíróságon fogják tárgyalni és döntenek a büntethetőségéről – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Szöveg-fotó: Pozsgai Ákos