Öt halasi sérült, őrizetben a román sofőr (frissítve)
Sziréna

Öt halasi sérült, őrizetben a román sofőr (frissítve)

A román sofőr figyelmetlensége okozhatta a keddi tömegbalesetet Bodoglár közelében, amelynek során egy utas életveszélyes, négyen súlyos, heten pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A 31 éves férfit őrizetbe vették a rendőrök.

 
15:39 Kórházban a sérültek
Információink szerint három halasit ápolnak még kórházban a kedd esti balesetet követően. Egyikük Kecskeméten, a megyei kórházban lábadozik, Nagyné Szigeti Dóra, az intézmény sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a sérült már elhagyhatta az intenzív osztályt. Egyik utast Szegedre szállítottak, őt lábsérülése miatt meg kellett operálni, egy halasi férfit pedig a Semmelweis kórházban ápolnak.
 
9:32 Elnézte a STOP-táblát
A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint a baleset azért következhetett be, mert a 31 éves román sofőr figyelmen kívül hagyta a STOP-táblát és nem adott elsőbbséget a másik mikrobusznak. Az okozó jármű Szank felől, míg a vétlen kisbusz Tázlár irányából érkezett. A vezetőt a rendőrök őrizetbe vették, úgy tudjuk, kórházban van. A balesetben öt halasi férfi sérült meg.
 
Előzmények
Mint arról már kedden este beszámoltunk két mikrobusz ütközött össze Bodoglár közelében. Az egyik jármű fel is borult és a fának csapódott. Összesen tizenkét utas volt, köztük román vendégmunkások is. Valamennyien megsérültek. Ellátásukra Kiskunhalasról, Kiskunmajsáról jöttek mentőautók és két helikopter is érkezett a helyszínre. A majsai önkéntes és a halasi hivatásos tűzoltók szabadították ki az egyik sofőrt a roncsból, ő életveszélyes állapotban volt. Négyen súlyosan, heten könnyebben sérültek. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére órákra lezárták az utat.
Szerdán reggel megtudtuk, hogy a balesetet valószínűleg a román sofőr okozhatta, aki nem adott elsőbbséget a másik járműnek. Az is kiderült, hogy halasi sérültje is van a karambolnak. Nem hivatalos információnk szerint a hibázó külföldi vezetőt a rendőrség őrizetbe veszi. Az éjszaka folyamán akit csak tudtak, és állapotuk engedte, kihallgattak a kiskunhalasi rendőrkapitányság munkatársai. A baleset részleteiről a megyei főkapitányság hivatalos közlemény ígért.
Jáger Levente