Veréssel fenyegette volt barátnőjét
Sziréna

Veréssel fenyegette volt barátnőjét

Vádat emelt az ügyészség egy kiskunhalasi férfival szemben, aki veréssel és válogatott fenyegetésekkel akarta megbosszulni, hogy barátnője, az agresszív viselkedése miatt szakított vele. Vádlottként szerepel az ügyben a nő új barátja is, mert néhány nappal a zaklatások kezdete után összeverekedett a fenyegetőző exszel.

A vádirat szerint a 31 éves kiskunhalasi férfi ez év január 22-én, a munkahelyén, egy helyi kocsmában felkereste barátnőjét, majd féltékenysége miatt hangos vitába keveredett a nővel, akit fojtogatni kezdett, és bele is rúgott. A sértett az őt ért agresszió miatt úgy döntött, hogy szakít a férfival, az azonban ebbe nem tudott belenyugodni, ezért a következő, alig több mint egy hétben összesen 245 SMS-t küldött volt barátnője telefonjára.

Az üzenetekben általában a nő megverésével fenyegetőzött, de olyan sms-eket is küldött, amelyekben közölte, hogy megöli volt barátnőjét, sőt egy közösségi oldalon keresztül is küldött hasonló fenyegetéseket. Miután a vádlott megtudta, hogy volt barátnőjének új kapcsolata van, január 31-én délelőtt ismét megjelent a kiskunhalasi sörözőben és újra zaklatni kezdte a sértettet.

Ekkor a nő telefonon a helyszínre hívta új barátját, aki megérkezve azonnal verekedni kezdett ellenfelével; a kocsma előtt kölcsönösen ütlegelték egymást, de a rendőrök kiérkezése előtt mindketten elhagyták a helyszínt. A fenyegető még ezután sem hagyott fel az agresszióval: még ugyanaznap visszament a sörözőbe és újból verni kezdte a volt barátnőjét, és ezt csak akkor hagyta abba, amikor a sértett orra már vérezni kezdett.

A férfinak mindezek mellett még azért is bíróság elé kell állnia, mert beigazolódott, hogy ez év elején egy ismeretlen terjesztőtől marihuánát vásárolt, amelynek egy részét el is fogyasztotta, a maradék pedig a zsebeiből került elő az elfogása után. A 31 éves vádlott jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség garázdaság, zaklatás, két rendbeli könnyű testi sértés vétségével, valamint kábítószer birtoklásával vádolja.

A vádlottak padjára kerülhet a nő 37 éves új barátja is, őt az ügyészség garázdaság vétségével vádolja; mindkettejük bűnösségének kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Pozsgai Ákos