Százak a rendőrség családi napján
Sziréna

Százak a rendőrség családi napján

Színes programokkal várták kicsiket és nagyokat a rendőrség szombat délelőtti családi napján a halasi Tesco parkolójában. Rendőrségi kutyás, tűzoltó, vöröskereszt és speciális mentők bemutatója várta az érdeklődőket, akik előtt Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg az eseményt.

 

Farkasné Wodring Zsuzsanna a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, a családi nap főszervezője és kollégái számtalan érdekes programmal várták az érdeklődőket szombat délelőtt 9 órától a nagyáruház parkolójában.

Sokan próbálták ki a halasi tűzoltóság több mint harminc méterre emelkedő magasból mentő emelőkosaras szerkezetét, de népszerűek voltak a rendőrség játékautói is, amelyekkel a legkisebbek ügyességi pályán gyakorolhattak. Külön sátorral települt ki a rendezvényre helyi Vöröskereszt is, az önkéntesek elsősegélynyújtó bemutatót tartottak az Országos Mentőszolgálat munkatársaival közösen.
 
A halasi családsegítő szolgálat munkatársai is várták a gyerekeket, ügyességi játékokkal és más színes programokkal. A sátorban hasznos tanácsokat is kaphattak az érdeklődők a nyári szünidőre vonatkozóan, többek között a táborozási lehetőségekről.
Izgalmas és látványos volt a rendőrség kutyás bemutatója is, az illusztrált bemutatón egy fegyveres bűnözőt kellett elfogni, akinek a kocsijában még kábítószert is talált a nyomozókutya. A halasi speciális mentők egy alpintechnika segítségével végrehajtott magasból mentést mutattak be, ahol a feltételezett szituáció szerint a kötélen leereszkedés közben lett rosszul a mentőcsapat egyik tagjai és társa sietett a segítségére.
 
A nemzeti közlekedési hatóság speciális kamionja is várta az autósokat, ahol a járműveik műszaki paramétereit állíthatták be a gépjármű tulajdonosok, kitelepült a FIAT KB Autoteam műszaki bázisa és a Koliken kerékpárszaküzlet is. A rendezvényen a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda munkatásai is várták a felnőtt korosztályt, vércukorszínt és vérnyomásmérésre, valamint hasznos egészégi tanácsokkal látták el őket. A délelőtti programon több százan fordultak meg. A nagy sikerű családi nap fotóiból készült egy összeállítás.
Pozsgai Ákos