Fegyverek és kábítószer a buszon
Sziréna

Fegyverek és kábítószer a buszon

Vádemelést javasol a rendőrség azzal a 33 éves horvát-bosnyák férfival szemben, aki a gyanú szerint engedély nélkül hozott be az ország területére lőfegyvereket és lőszereket, valamint kábítószert tartott magánál. A férfi a tompai határátkelőn bukott le még az év elején.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást a kettős állampolgárságú 33 éves M. B. ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015. január 28-án 14 óra 50 perckor belépésre jelentkezett egy nemzetközi autóbusz utasaként a tompai határátkelőhelyen. A pénzügyőrök a férfi csomagjában elrejtve – a nyomozás során kirendelt szakértő véleménye szerint – két maroklőfegyvert találtak tárakkal és összesen kilenc darab éles lőszerrel, amelyek behozatalára a férfinek nem volt engedélye.

Az ellenőrzés során a gyanúsított szemetét tartalmazó nejlontáskában tovább 2,09 gramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt is találtak a rendőrök, amelyről a vegyészszakértő megállapította, hogy kábítószernek minősül. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Kiskunhalasi Járásbíróság 2015. január 28-án elrendelt. A rendőrség a nyomozást 2015. június 11-én befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldi meg.

Az üggyel kapcsolatos fotók ITT tekinthetők meg.


Pozsgai Ákos