Menekülttábor épül a szegedi úton
Sziréna

Menekülttábor épül a szegedi úton

Már napok óta beszédtéma volt a városban, hogy hamarosan egy több mint 2000 fő befogadására alkalmas menekülttábor épül Kiskunhalason. A hivatalos források eddig azonban nem erősítették meg ezeket az információkat. A Magyar Közlöny mai, csütörtöki számában megjelent kormányrendelt szerint azonban hivatalossá vált, hogy új, őrzött menekültügyi és migrációs befogadóközpont épül Kiskunhalason.

 

A beruházás megvalósításával összefüggő hatósági ügyeket a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította – olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányrendeletben.

A Kiskunhalasi Menekültügyi és Migrációs Központ a Szegedi út 73-75. szám alatti ingatlanon épül meg. A kormányrendelet értelmében a beruházással kapcsolatban nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

A koordinációs feladatok ellátásával a kormány a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetőjét bízza meg. A beruházás hivatalos közbeszerzési tanácsadója, lebonyolítója és építési műszaki ellenőre kizárólagos joggal a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos