Rés a pajzson?
Sziréna

Rés a pajzson?

- A Magyar Honvédség a vasúti sínpárra - értelemszerűen- nem épít műszaki zárat. A határ zárásának biztosítása ezeken a szakaszokon a rendészeti szervek feladata lesz - idézte az index.hu a Belügyminisztérium válaszát arra a kérdésre, hogy miként oldják meg a zárást Kelebiánál és Röszkénél, ahol vasútvonal keresztezi a határt. A problémára az iho.hu hívta fel a figyelmet.

 
 
 
Gőzerővel épül a műszaki zár a határ Bács-Kiskun megyei szakaszán is. A munkálatokkal kapcsolatban a jövő hét közepére hirdettek helyszíni sajtótájékoztatót. Közben a napokban ülésezett a megyei védelmi bizottság Kelebián. Ezen Kovács Ernő kormánymegbízott és Dávid Károly Bács-Kiskun rendőfőkapitánya is tájékoztatót tartott.
Közben az iho.hu arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi vasútvonalak két helyen is keresztezik a műszaki zár útját, mégpedig Kelebiánál és Röszkénél is. A dilemmát a Belügyminisztérium igyekezett feloldani, amely az index.hu érdeklődésére úgy nyilatkozott: a Magyar Honvédség a vasúti sínpárra -értelemszerűen- nem épít műszaki zárat. A határ zárásának biztosítása ezeken a szakaszokon a rendészeti szervek feladata lesz.
Halasmédia Online
Fotó: Máthé Zoltán (MTI)