Tömegverekedés a Szegedi úti központban
Sziréna

Tömegverekedés a Szegedi úti központban

Két napon belül a második nagyobb balhé tört ki Kiskunhalason, a Szegedi úton lévő migránsközpontban.  Pénteken gyújtogatással fenyegetőztek, vasárnap délután pedig a rendőrség nemrégiben kiadott közleménye szerint jelentős erőket kellett a volt Gábor Áron laktanyához vezényelni, miután délután két óra körül tömegverekedés tört ki, amit csak tonfával és könnygázzal tudtak megfékezni a hatóságok.

 
 
 
A  Bács-Kiskun megyei főkapitányság közleménye szerint 14 órakor az illegális bevándorlók nehezményezték ujjlenyomataik rögzítését, a megítélésük szerint lassú ügyintézést. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal meghallgató pontjáról egy befogadó állomásra útba indított csoport felé a regisztrációs eljárásban soron következő újabb illegális bevándorló - feltételezve, hogy az ügyintézés a távozó csoport miatt lassult le - egy követ dobott, amit tömegverekedés követett.
A Készenléti Rendőrség munkatársai könnygázzal és tonfával rövid idő alatt szétválasztották a verekedésben résztvevő mintegy 70 főt, a rendőri intézkedés során személyi sérülés nem történt. A rend 14 óra 30 perckor helyreállt, a Gábor Áron laktanyához megerősítő erőket vezényelt a rendőrség.
A fotó illusztráció