Több mint félmilliót túlóráztak a rendőrök
Sziréna

Több mint félmilliót túlóráztak a rendőrök

Képviselői kérdésre válaszolva mondta el a parlamentben Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a magyar-szerb határon kialakult helyzet kezelése miatt június 1. és szeptember 15-e között több mint félmillió túlórát rendeltek el a rendőrségnél és, hogy a kifizetések folyamatosan történnek.

Pintér Sándor válasza szerint a menekülthelyzet miatt június és szeptember közepe között 573 ezer túlórát rendeltek el a rendőröknek – derült ki Pintér Sándor belügyminiszter képviselői kérdésre adott válaszából. A többletmunkák száma fokozatosan emelkedett, míg júniusban még csak 31,8 ezer túlórára volt szükség a menekültek miatt, szeptember első felében 315 ezer túlórát rendeltek el, vagyis lényegében meghússzorozódott a készültség.

Erre az időszakra esett a Keleti pályaudvari káosz, a nagy menetelés Ausztria felé, illetve a déli határ lezárása. A belügyminiszter szerint a túlórákat kifizették, de hogy mennyi volt a pontos összeg, nem árulta el, csak annyit mondott, hogy a szolgálati jogviszonyról szóló törvény alapján történik folyamatosan a fizetés.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos