Évet értékeltek, új járműveket kaptak
Sziréna

Évet értékeltek, új járműveket kaptak

Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nagytermében volt a Megyei Polgárőr Egyesület évértékelése. Az eseményen Dr. Fekecs Dénes és a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság megbízott vezetője, Dr. Vaslóczki Ferenc rendőr alezredes tartott tájékoztatót, de felszólaltak a kapitányság osztályvezetői, őrsparancsnokai, továbbá a környező polgárőr egyesületek vezetői is.

 

Az esemény során a helyi egyesületeknek és őrsparancsnokoknak is lehetősége nyílt eszmecserét folytatni, a múlt, a jelen, és a jövő kihívásait, feladatait illetően, mely beszélgetések sarokkövei voltak a migrációs helyzet, bűnügyi statisztika, a lakosság szubjektív biztonságát erősítő intézkedések további fokozása, az ittas vezetők, gyorshajtók, biztonsági öv nélkül vezető személyek szűrése, a polgárőrség és a rendőrség további közös szolgálatellátásának elősegítése.

kép 020

Az értékelést követően Dr. Takács Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági ügyintézőjének közbenjárásával Kömpöc, Balotaszállás és Kelebia polgárőr egyesületei vehették át a pályázat útján elnyert Suzuki Vitara típusú terepjáróikat, melyek nagy segítséget jelentenek a fenti főleg tanyás települések bejárhatóságát illetően. Ezen átadásokat a héten további járműátadások követik, tovább erősítve a polgárőrség hatékony munkavégzését.