Több tízmilliós a kár
Sziréna

Több tízmilliós a kár

Egy kisszállási férfi vezette azt a munkagépet, amelyik szombat délelőtt ütközött egy személyautókat szállító kamionnal az 53-as főút tompai elkerülő szakaszán. A munkagép vezetőjét fejsérüléssel vitték a mentők a halasi kórházba, a kamion szerb sofőrje nem sérült meg, az anyagi kár azonban elérheti a több tízmillió forintot is.

 

 

 

A Halasmédia helyszíni információi szerint a munkagép a határátkelő irányából haladt egy balra ívelő kanyarban a tompa felé, amikor a jármű eddig tisztázatlan körülmények között áttért a baloldali sávba, ahol oldalról ütközött egy szemből érkező kamionnal. A helyszín közelében lakók közül többen is elmondták, hogy hatalmas csattanásra lettek figyelmesek.

Az ütközés erejét mutatja, hogy kitört a munkagép jobb első kereke, a vezető a saját lábán szállt ki a járműből, a feje vérzett, a sérüléseit a helyszínen ellátták a kiérkező mentők, majd a halasi kórházba szállították. A karambol  miatt az új személyautókat szállító kamion a jobb oldali árokba hajtott, egy terepjáró lerepült a szerelvényről, totálkárosra tört, és további három gépkocsi sérült meg a balesetben. Totálkáros lett a kamion vezetőfülkéje is, ami a földbe fúródott. Az előzetes becslések szerint akár több tízmillió forint is lehet az anyagi kár.


A helyszínelés és a műszaki mentés miatt órákra le kellett zárni a főutat teljes szélességében, a forgalmat a rendőrök Tompa belterülete felé irányították. A baleset helyszínén készült összes fotót itt tekintheti meg.
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos