Husánggal támadtak a tizenévesek
Sziréna

Husánggal támadtak a tizenévesek

Néhány órán belül elfogták a rendőrök azt a 16 éves bácsalmási és a 13 éves jánoshalmi fiút, akik ellen rablás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A fiatalok téglával betörték a jánoshalmi sértett házának ablakát, berúgták az ajtót, majd pénzt, bort és dohányárut követeltek.

 

 

 

A 63 éves férfi semmit sem adott nekik, az egyik gyanúsított – miután berúgta az ajtót – az ingatlanba bejutva követelőzött tovább, társa pedig a betört ablakon keresztül ellopott 16 szál cigarettát. Miután a sértett magához vett egy fejszét és távozásra utasította a fiatalokat, a gyanúsítottak elmenekültek.

Rövid időn belül fahusánggal felfegyverkezve visszatértek a helyszínre a feltételezett elkövetők, azonban a sértett és a segítségére siető szomszéd határozott fellépésének köszönhetően értékek nélkül ismét elmenekültek.


A rendőrök még hajnalban elkapták a fiúkat, ekkor kiderült, hogy a 16 éves tinédzserrel szemben eltűnés miatt körözés van érvényben. Mindkettejüket előállították, kihallgatták, az idősebbiket őrizetbe vették, 13 éves társa szabadlábon védekezhet.
Pozsgai Ákos

Fotók: police.hu