Sorozatos ütközések a sűrű ködben
Sziréna

Sorozatos ütközések a sűrű ködben

Hat jármű ütközött egymással pénteken délelőtt Kisszállás közelében kettő balesetben az 55-ös főúton. Az első karambolnál egy kamion, egy pénzszállító mikrobusz és egy busz, a másodiknál egy terepjáró, egy kisteherautó és egy nagy értékű személyautó csapódott egymásnak. A második baleset néhány méterre történt, amikor az előző baleset helyszínén még dolgoztak a rendőrök, az egyik figyelmetlen autós kis híján még fotóriporterünket is elgázolta, akinek azonban sikerült félreugrania az úton sodródó jármű elöl. A rendőrség fokozott óvatosságra figyelmezteti a járművezetőket. Rengeteg a baleset az utakon a nagy ködben, megye szerte tucatnyi helyszínre riasztották a mentőket, tűzoltókat és a rendőröket a délelőtt folyamán.

 

Az első baleset reggel fél nyolc óra előtt történt, az 55-ös főúton, a kisszállási körforgalomtól Szeged irányában lévő vasúti kereszteződés közelében. Egy kamion hirtelen fékezett az átjáró előtt, a mögötte érkező pénzszállító azonban már nem tudott megállni, hátulról belerohant, aminek hátulról szintén nekiütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. A balesetben csak a pénzszállító kisbusz vezetője sérült meg, őt a mentők a kiskunhalasi kórházba szállították.

Nem sokkal később a helyszínt biztosító rendőrautó mögött, fotós kollégánktól alig néhány méterre egy újabb baleset történt, ismét három jármű ütközött egymással. A villogó rendőrautót a ködben későn észlelte egy román terepjárós, hirtelen fékezett, néhány méterre tudott csak megállni a szolgálati járműtől, a mögötte érkező kisteherautó is még meg tudott állni, de a leghátul érkező Land Rover vezetője már hiába fékezett, belerohant a kisteherautóba, amely az ütközés erejétől nekicsapódott a terepjárónak is.. Az újabb sorozatos ütközésben senki nem sérült meg, a Land Rover eleje azonban totálkárosra tört, míg a kis tehergépkocsi és a terepjáró hátsó része sérült meg kisebb mértékben. Az ütközések helyszínen további fotók készültek, amelyeket itt nézheti meg.

A korábbi baleset helyszínéről a pénzszállítót, míg a második balesetnél a Land Rovert autómentő és műszaki mentő szállította el. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a nagy ködben vezessenek figyelmesen, haladjanak lassabban, hogy szükség esetén meg tudjanak időben állni. Csak a délelőtt folyamán megyeszerte tucatnyi kisebb- nagyobb baleset történt a sűrű ködben.


Halasmédia Online információ
Fotó: Pozsgai Ákos