Egyre többen jelzik Párizsból, hogy biztonságban vannak
Sziréna

Egyre többen jelzik Párizsból, hogy biztonságban vannak

Bekapcsolta a Facebook a "biztonságban vagyok" funkciót. Egyre több Párizsban tartózkodó tudatja a Facebookon az ismerőseikkel, hogy biztonságban vannak. Az elmúlt órákban egyre többen kezdték el használni a Facebook "biztonságban vagyok" funkcióját, ezzel tudatva, hogy a párizsi terrortámadásban nem sérültek meg. Több Kiskunhalasról, Soltvadkertről és a környező településekről származó Párizsban, vagy Franciaországban élő tudatta már a Facebookon keresztül, hogy jól van.

 

 

A Facebook májusban, egy hiba miatt használta ezt a funkciót a Nepáli földrengés idején. A krízis esetére készített rendszer arra alkalmas, hogy a lehető leg-gyorsabban megnyugtassuk ismerőseinket, rokonainkat, nem történt bajunk, vagy akár fordítva, mi is ellenőrizhetjük, hogy minden szerettünk biztonságban van. A Facebook bekapcsolta a "biztonságban vagyok" funkciót, amelyet ismét egyre többen használnak.

Támadássorozat Párizsban: legalább 126 halott

Legalább 126 ember életét vesztette Párizsban, ahol egyszerre öt helyszínen történt terrortámadás. Három robbantás volt a Stade de France stadionnál, ahol a francia és a német válogatott játszott. A maszkos támadók túszokat is ejtettek egy koncertteremben. A túszokat éjjel 1 órakor szabadították ki, a terroristákat megölték. A merénylők a támadás előtt azt kiáltották, Allah Akbar. A francia elnök kihirdette a szükségállapotot, visszaállították a határellenőrzést. Párizst a második világháború óta nem érte ekkora támadás.
Halasmédia Online/HVG információ