Kővel dobták az autókat
Sziréna

Kővel dobták az autókat

A közlekedés biztonságát veszélyeztető kettő ügyben is vádat emeltek, egy kiskunhalasi és egy keceli személy ellen. A kiskunhalasi eset még 2014 októberében történt, amikor egy 36 éves férfi a háza előtti földes úton, szóváltást követően egy másik férfi gépkocsiját egy tégladarabbal megdobta, a jármű hátsó szélvédője betört. A szándékos rongálással okozott mintegy 140 ezer forint kárt a vádlott megtérítette a sértettnek.


A másik eset vádlottja egy 20 éves férfi, aki idén júniusban a kerékpárját tolta Kecel belterületén, amikor minden előzmény nélkül nekihajított egy követ a neki szemből közlekedő személygépkocsi első ablakának. Az ablaküveg betört és darabjai az utastérbe szóródtak. A vádlott elmenekült a helyszínről.

– A közlekedő járművek elleni erőszakkal mindkét vádlott a járművek vezetőjének életét, testi épségét veszélyeztette – közölte a helyettes szóvivő, aki elmondta, hogy a járási ügyészség a vádlottakat közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás vétségével vádolja, amelyet a törvény 4 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethet. Az első ügyet a Kiskunhalasi, a másodikat a Kiskőrösi Járásbíróság fogja tárgyalni.

Pozsgai Ákos