4,5 év jogerősen a halasi baltás támadónak
Sziréna

4,5 év jogerősen a halasi baltás támadónak

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék korábbi ítéletét, jogerősen 4,5 évre ítélte a kiskunhalasi B. Lászlót, aki egy elszámolási vita hevében támadt egy baltával volt lakójára.

A Szegedi Ítélőtábla sajtóközleményéből kiderül, hogy az ügy egyik sértettje, H. Ferenc 2013 decemberéig a vádlott, a 46 éves B. László halasi házában lakott, mint albérlő. A két férfi közt elszámolási vita alakult ki, ugyanis H. Ferenc tartozott a tulajdonosnak 8-10 ezer forint rezsiköltséggel, ráadásul B. László egy kályhacsövet és egy betonsimítót is az albérlőjén keresett.

A vita miatt H. Ferenc elköltözött a házból, testvérénél húzta meg magát, ahol később a volt főbérlő felkereste őt, és egy csőfogóval és egy kalapáccsal támadt rá, többször is megütötte, majd rátámadt a védelmére kelő bátyjára is, akire szintén többször lesújtott a szerszámokkal. Amikor a bátyja nem figyelt, a támadó az előszobába ment és onnan egy baltával tért vissza, amivel a feje felé ütött és a fülénél találta el.

A volt albérlő nyolc napon belül, bátyja, H. Károly nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A más súlyosabb sérülés elmaradása a sértettek védekezésén és a szerencsén múlott, nem a vádlott akaratán. A Szegedi Ítélőtábla büntetőtanácsa a Kecskeméti Törvényszék korábban hozott ítéletét megalapozottnak találta, a jogerős ítéletben megerősítette B. Lászlónak a 4,5 év börtönbüntetést, akit 5 évre eltiltottak a közügyektől is.

Szöveg: Pozsgai Ákos
Fotó: illusztráció