Fegyház a halasi férfinek
Sziréna

Fegyház a halasi férfinek

Tíz évnyi, fegyházban letöltendő büntetésre súlyosbította a Szegedi Ítélőtábla kedden délelőtt a megyei törvényszék ítéletét, amelyben egy kiskunhalasi férfit marasztaltak el. D. Lászlónak szexuális erőszak, bántalmazás volt a számláján, amelynek áldozatai között gyermekek is voltak. Az ítélet jogerős.

 

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntetőtanácsa a szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt D. László ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon kimondott ítéletét. Az ítélőtábla a szabadságvesztés időtartamát 7 évről 10 évre, a közügyektől eltiltás tartamát 7 évről 9 évre súlyosította, egyebekben az I. fokú ítéletet helybenhagyta.

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy – tekintetbe véve a számos súlyosító körülményt, és azt, hogy a vádlott többszörösen visszaesőként követte el a bűncselekményeket - az ítélőtábla eltúlzottan enyhének találta az I. fokú ítéletet. Ezért - helyt adva az ügyészi indítványnak – súlyosított a büntetésen. A 10 év fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetés szükséges és elegendő a büntetési célok megvalósulása érdekében – hangzott el az ítélet indoklásakor. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye. D. László a gondjaira bízott kislánnyal szemben szexuális erőszakot követett el, sőt a vele egy háztartásban élő gyermekeket ittas állapotban rendszeresen megpofozta, rugdosta, megütötte és trágár hangnemben szidalmazta őket. Volt olyan alkalom is, amikor öléssel fenyegetőzött. További részletek a jövő heti Halasi Tükörben.