Halasi embercsempész ellen emeltek vádat
Sziréna

Halasi embercsempész ellen emeltek vádat

Az 53 éves kiskunhalasi férfi tavaly szeptemberben, két alkalommal próbált meg Budapestre csempészni összesen 25, a szerb-magyar határt illegálisan átlépő szír migránst. A férfit mindkétszer elfogták a rendőrök, a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt emelt ellene vádat.

Az első alkalommal 2015. szeptember 5-én, 20 óra körüli időben Ásotthalom környékén vett fel az autójába 12 szír állampolgárt, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a szerb-magyar határt. Megállapodott velük, hogy Budapestre szállítja őket. El is indult velük az M5-ös sztrádán a főváros felé, de 21 óra 30 perc körül, Lajosmizse közelében a rendőrök egy pihenőhelyen igazoltatták a halasi férfit, amikor kiderült, hogy migránsokat szállít a gépkocsijában.

Az ellene indult rendőrségi eljárás sem vette kedvét a halasi férfinek, aki az embercsempészésből tetemes anyagi haszon remélt. Szeptember 14-én is útnak indult, akkor az M5-ös autópálya Domaszékhez közeli szakaszán vett fel 13 szír migránst a gépkocsijába, a fővárosba indult velük.

Csakhogy most sem volt szerencséje, nem ért velük Budapestre, mert a rendőrök ezúttal is lecsaptak rájuk. A vádlott szabadlábon védekezhet, az ügyészség több személynek segítséget nyújtva, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Ügyét a Kecskeméti Járásbíróság fogja tárgyalni.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos
Képünk illusztráció