Felgyújtották a lopott autót
Sziréna

Felgyújtották a lopott autót

Lángoló autóhoz riasztották a tűzoltókat szombaton kettő óra után Kiskunmajsai határába. A lángok átterjedtek a közeli erdő aljnövényzetére is, a tüzet gyorsan eloltották. A gyanú szerint a gépkocsit felgyújtották, a megyei hírportál információi szerint a gépjárművet Csólyospálosról lopták el. A hétvégén volt egy másik tűzeset is, vasárnap délelőtt Mélykúton egy melléképületben lévő műhely gyulladt ki.

 

 

Kiskunmajsa közelében, a Csengelei út melletti fenyveserdő szélén, a főúttól mintegy 300 méterre, egy félreeső dűlőúton égett a Ford gépkocsi. A tűzhöz a Kiskunmajsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület egysége vonult, egy vízsugárral gyorsan elfojtották a lángokat, a jármű azonban teljesen kiégett. A tűzvizsgálat során felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit szándékosan gyújtották fel, ezért a tűzeset vizsgálatába bekapcsolódott a rendőrség is. Sajtóinformációk szerint a gépjárművet feltehetően egy csólyospálosi tanyáról loptak el korábban. Ahol a lángoló gépkocsit megtalálták, a közelben egy illegális hulladéklerakó van, az építési törmelék és háztartási szemét mellett állati maradványok is találhatók. Csontok, koponyák, birkabőrök és belső részek. A kiégett autó csomagterében is találtak terménymaradványokat.

Mélykúton, a Mátyás király utcában gyulladt ki egy 40 négyzetméteres melléképületben lévő műhely. A lángokat a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el, az épületből kihoztak egy acetilén- és egy oxigénpalackot is.

Pozsgai Ákos
Fotó: Kiskunmajsa Önkéntes Tűzoltó Egyesület