Sikeres volt a Mentők Napja
Sziréna

Sikeres volt a Mentők Napja

Óvodai csoportok, osztályok, szülők és nagyszülők, valamint felnőttek is ellátogattak kedden a kiskunhalasi mentőállomás nyílt napjára. A vendégek megismerkedhettek az ápolókkal, sofőrökkel, mentőtisztekkel, valamint az általuk használt eszközökkel is. Volt olyan kisgyermek, aki már most megfogadta, ő bizony ezt a hivatást választja.

 
 
 
Még a mentőket is meglepte az az érdeklődés, amely a halasi állomás nyílt napját kísérte. Csoportok, osztályok jelentkeztek be előzetesen, de szülök gyermekeikkel és felnőtt látogatók is kíváncsiak voltak az eszközökre és az autókra. Sokat beszélgettek az ápolókkal, sofőrökkel, mentőtisztekkel, akik készségesen válaszoltak minden kérdésre.
Népszerű volt az eszközbemutató, amelynek során azokkal a speciális hordágyakkal, rögzítőkkel ismerkedhettek meg a vendégek. Lehetőség volt arra is, hogy az újraélesztéshez szükséges alapvető fogásokat elsajátítsák az érdeklődők.
- Örülök, hogy ennyien eljöttek, kíváncsiak voltak ránk. Volt olyan csoport és osztály, amely már most jelezte, a mai nap nem jó nekik, de máskor szívesen eljönnének hozzánk. Őket is szeretettel várjuk - fogalmazott Nagy József állomásvezető mentőtiszt. Még több kép itt, a legérdekesebb pillanatokat pedig kameránk is megörökítette, a tudósítást a szerda esti híradóban láthatják.
Jáger Levente