Három évtizede a mentőknél
Sziréna

Három évtizede a mentőknél

Május tizedike a Mentők Napja. Ebből az alkalomból a parlamentben volt egy ünnepség, amelyen elismeréseket adtak át az arra méltóknak. Főigazgatói dicséretben részesült Huszár Imre, a jánoshalmi mentőállomás munkatársa, aki éppen három évtizede végi áldozatos munkáját.

 
 
 
 
Elismeréseket adott át a Mentők Napja alkalmából Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a parlamentben megtartott ünnepségen. -  A magyar mentés olyan jelkép, amely kifejezi a társadalom szolidaritásba vetett hitét, hiszen a rászorulók - kortól, nemtől, anyagiaktól függetlenül - megkapják a segítséget. Olyan embereket ünnepelnek ezen a napon, akik példát mutatnak a többieknek- fogalmazott az államtitkár.
A kitüntetettek között volt Huszár Imre, a jánoshalmi mentőállomás munkatársa, aki éppen három évtizede végi áldozatos munkáját, amiért főigazgatói dicséretet vehetett át. Imre bácsi a kiskunhalasi mentőállomáson dolgozott évtizedeken keresztül, majd tavaly ősszel, amikor megnyílt a jánoshalmi bázis, ott teljesít szolgálatot. (A fotó akkor készült.) A kitüntetés híre felkerült a világhálóra, rövid időn belül több száz gratulációt kapott, ami jól mutatja, tevékenységét óriási megbecsülés övezi. Huszár Imre részt vesz a Kiskunhalasi Mentő Alapítvány munkájában is, fia, Csaba is ezt a hivatást választotta.
Jáger Levente
Archív fotó: Pozsgai Ákos