Diáklátogatók a rendőrségen
Sziréna

Diáklátogatók a rendőrségen

A közelgő nyári szünet a gyermekek számára a vidám, gondtalan szünidő időszaka. A statisztikák szerint az iskolai szünidőben, s főként nyáron ugrásszerűen megemelkedik a gyermekkori balesetek száma. Az ilyen balesetek megelőzése érdekében vettek részt a halasi rendőrkapitányságon a Fazekas Mihály Utcai Általános Iskola diákjai egy rendhagyó KRESZ oktatáson, ahol a gyerekek sok hasznos információt kaptak a rendőrség munkatársaitól. A gyerekek emellett megismerkedhettek a rendőrök munkájával, technikai felszereléseikkel is, természetesen a járművek aratták a legnagyobb sikert a nebulók körében.

A közelgő nyári szünetben számtalan veszélynek lehetnek kitéve a gyerekek. Ezért például fontos, tudni azt is, hogy kelhetnek át szabályosan a kijelölt gyalogátkelőhelyeken. A KRESZ óra a kapitányság udvarán zajlott, ahol Hegedűs Richárd rendőr zászlós tartott tájékoztatót a diákok a közlekedési szabályokról.

gyermekrendor3

Farkasné Wodring Zsuzsanna címzetes rendőr őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó szerint fontos, hogy a hogy a gyerekeknek hasznos időtöltés szervezzenek a szülők a nyári szünidőre, hogy ne unatkozzanak, ne csellengjenek céltalanul az utcán. Ekkor vannak ugyanis a legnagyobb veszélynek kitéve.

gyermekrendor021

A szakember elmondta azt is, hogy az iskolák a rendőrséggel együttműködve igyekeznek felvilágosító programokat szervezni a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Június 11-én, a Tesco parkolójában rendeznek látványos technikai bemutatót a mentők, a tűzoltóság együttműködésével.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos (galéria)