Ittas volt a gázoló
Sziréna

Ittas volt a gázoló

N. Sz. ittas volt akkor, amikor autójával elgázolta P. Szabó Károlyt. A köztiszteletben álló vállalkozót és volt önkormányzati képviselőt otthonától alig 200 méterre érte baleset, miközben hazafelé tartott. Az tragikus eset  még 2015. május 24-én történt, a nyomozás azonban csak a napokban zárult le.

 
Egy évig tartott a nyomozás, annak a baleset az ügyében, amelynek során N. Sz. autójával elgázolta a kerékpárral közlekedő P. Szabó Károly a Kertvárosban, a Dália és a Tulipán utca kereszteződésében. A vállalkozó és volt képviselő tavaly május 24-én, este tíz óra körül éppen hazafelé tartott vállalkozása telephelyéről, amikor a tragikus eset történt. Érdekesség, hogy a baleset hírét négy nappal később hozta nyilvánosságra a rendőrség.
P. Szabó Károlyt életveszélyes állapotban szállította kórházba, majd a szegedi klinikára a mentő. Hónapokig tartó gondos ápolás és orvosi ellátás ellenére augusztus 6-án elhunyt. Úgy tudjuk, hogy szakértői véleményekre várt a nyomozóhatóság, azért volt hosszas az eljárás. Kiderült, hogy a halasi sofőr, N. Sz. ittas volt a baleset idején. Ellene vádemelési javaslattal élt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. 
Jáger Levente
Fotó: police.hu