A vétlen autó utasai sérültek meg
Sziréna

A vétlen autó utasai sérültek meg

- A hatalmas csattanásra figyeltem fel, kinéztem az ablakon és láttam az összetört autót - mesélte egy idősebb nő az Fazekas Mihály utcában azután, hogy a Botond utcai kereszteződésben összeütközött egy Citroen és egy Hyundai terepjáró. A helyszínre riasztott mentők a személygépkocsi három fiatal utasát szállították kórházba. 

 
 
 
Óriási csattanást lehetett hallani nem sokkal fél hét előtt a Fazekas Mihály utcában, a Botond utcai kereszteződés közelében. Többen is kinéztek a házakból és látták, hogy egy összetört elejű Citroen állt az út szélén, a vízelvezető árok közelében, kissé távolabb, a Botond utcában pedig egy Hyundai terepjáró volt, keresztben az aszfalton. A személyautóban három fiatal lány utazott, a sofőrnek horzsolásai voltak, a mellette ülő utas viszont a vállát és a fejét fájlalta. Neki többen is segítettek a lakók közül. A harmadik utas látszólag nem sérült meg. 
 A helyszínre riasztott mentők végül mindhármukat kórházba szállították. A karambol azért következett be, mert az 53-as főút felől, a Botond utcán jövő terepjáró sofőrje nem adott elsőbbséget a védett útvonalon, a Fazekas Mihály utcán haladó Citroennek. Utóbbi totálkárosra tört, de utasait megóvta a komolyabb következményektől. A Hyundai jobb hátsó futóműje szakadt ki a helyéről. Mindkét jármű megpördült az ütközés után. Az is kiderült, hogy egyik vezető sem fogyasztott alkoholt, és valamennyien használták a biztonsági övet. A terepjáró sofőrje elismerte, hogy figyelmetlen volt. (GALÉRIA)
Jáger Levente