Trabant és Nissan karambolja a belvárosban
Sziréna

Trabant és Nissan karambolja a belvárosban

Egy idős párt szállítottak kórházba a mentők annak a balesetnek a helyszínéről, amely a Köztársaság és a Kossuth utca kereszteződésében történt nem sokkal háromnegyed kilenc után. Egy Nissan kisbusz és egy Trabant ütközött össze, utóbbi jármű a bíróság előtti kandelábernek csapódott. A két sérült ebben az autóban utazott.

 
 
 
A nyakát, a mellkasát fájlalta az idős nő és a férfi, akik Trabantjukkal szenvedtek balesetet a Köztársaság és a Kossuth utca kereszteződésében. A jármű a Petőfi utca felé haladt, amikor a Kossuth utcáról kikanyarodó Nissan kisbusz nekiütközött. A Trabant a bíróság előtti kandelábernek csapódott. A Készenléti Rendőrség egyik autója éppen arra haladt, a benne ülő sofőr sietett először a bajba jutottak segítségére.
A közelben volt több egészségügyi végzettséggel rendelkező járókelő is, ők látták el az idős nőt és a férfit a mentők kiérkezéséig. A helyszínre riasztották a halasi tűzoltókat is, ők áramtalanították a Trabantot. A két sérültet kórházba szállították.
A műszaki mentés és a helyszínelés alatt teljes útzár volt. Érdekesség, hogy a baleset miatt megdőlt kandeláber alig félszáz méterre van attól a helytől, ahol pünkösd hétfőn éjszaka egy autós nekirohant a díszvilágítás oszlopának.
Jáger Levente
Fotó: Pozsgai Ákos (GALÉRIA)