Emlékezetes rendőrségi családi nap
Sziréna

Emlékezetes rendőrségi családi nap

Sikeres volt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Tesco, a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület közös szervezésű családi napja. Délelőttől kora délutánig programok egész sora várta a kilátogató érdeklődőket a bevásárlóközpont parkolójában. Volt véradás, tűzoltó- és kutyás bemutató, de a rendezők lehetőséget teremtettek arra, hogy az autójukat illetve saját egészségi állapotukat is felméressék a nézők. Népszerű volt az aszfaltrajzolás és a játék is, ahol részegszemüvegben kellett vásárolni, majd az ellentétes kormányzású biciklivel egy pályát teljesíteni. Több százan fordultak meg a programon.

 
Évek óta hagyomány, hogy a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság családi napot szervez a nyári szünidőt előtti szombaton. Farkasné Wodring Zsuzsanna és szervezőcsapata, a Tesco kiskunhalasi áruháza, valamint a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesülettel közösen több száz főt megmozgató programot varázsolt a bevásárlóközpont parkolójába.
A vendégeket Fülöp Róbert polgármester és Tartott Zsolt őrnagy köszöntötte. A kilátogató nézők önvédelmi és harcművészeti bemutatókat nézhettek meg, a gyerekek kerékpárokat próbálhattak ki, játszhattak, övék volt az ugrálóvár, valamint beszállhattak a tűzoltó-, a mentő- és rendőrségi autókba is. 
A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda a test, míg a Nemzeti Közlekedési Hatóság az autók állapotát vizsgálta meg. A Magyar Vöröskereszt jóvoltából pedig véradásra volt lehetőség. Nagy sikert aratott Hector, a kábítószerkereső kutya és gazdájának, Lóránt Gábornak a bemutatója. Őket Madarász Dávid és hűséges négylábúja, Merész követte.
A tűzoltók és a Dél-Magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület megmutatta, hogyan kell több mint 15 méter magasból alpintechnikával lehozni valakit a földre. A szervezők különleges vetélkedőt hirdettek meg, a részegszemüveges bevásárlás az ellentétes kormányzású kerékpár bizony feladta a leckét. A résztvevőknek a díjakat a Tesco ajánlotta fel. Ugyancsak ajándékot kapott az a több mint húsz gyermek, aki az aszfaltot díszítette fel saját rajzával. 
Jáger Levente
Fotók: Pozsgai Ákos (GALÉRIA)