Tűzoltósportban a megye legjobbjai a halasiak
Sziréna

Tűzoltósportban a megye legjobbjai a halasiak

A házigazda kiskunhalasi tűzoltók nyerték azt a megyei sportversenyt, amelynek során négy speciális számban kellett bizonyítaniuk felkészültségüket, fittségüket. Egyéniben is halasi sikerek születtek, horoglétra-mászásban pedig Bács-Kiskun három legjobbja városunkban teljesít szolgálatot. A versenyzőket a kánikulai hőség sem zavarta.

 
 
 
 
 
Évek óta hagyomány, hogy a megyei tűzoltósport versenynek Kiskunhalas a házigazdája. A helyieken kívül Bajáról, Kalocsáról, Kecskemétről, Kiskőrösről, Kiskunfélegyházáról érkeztek csapatok, hogy horoglétra-mászásban, kismotorfecskendő-szerelésben, százméteres akadályfutásban és 4x100 méteres váltófutásban mérjék össze erejüket. A legjobbak bekerülhettek a megyei válogatottba, amely az országos megméretésen képviseli Bács-Kiskunt.
A kánikulai meleg ellenére is remek eredmények születtek. Horoglétra-mászásban Kollár Csaba hadnagy, Huczek Zsolt főtörzsőrmester és Péntek Csaba őrmester révén halasiak végeztek az első három helyen. A videón Kollár Csabát és Huczek Zsoltot láthatják.
A kismotorfecskendő-szerelésben a bajaiak mögött a halasiak a második helyen végeztek. A 4x100 méteres váltóban a félegyháziak előzték csak meg a házigazdákat. A 100 méteres akadályfutásban is remekeltek a halasiak,  Huczek Zsolt főtörzsőrmester volt az első, Kisa Péter főtörzsőrmester a harmadik helyen zárt. Egyéni összetettben Huczek Zsolt, Kisa Péter, Péntek Csaba volt a sorrend. A csapatversenyt a halasiak nyerték Baja és Kiskunfélegyháza előtt.
Jáger Levente (GALÉRIA)