Majsán oltottak a halasi tűzoltók
Sziréna

Majsán oltottak a halasi tűzoltók

Szerda késő délután a kiskunhalasi tűzoltókat is riasztották Kiskunmajsára, ahol a Petőfi téren egy családi ház tetőszerkezete kapott lángra nagyobb területen. A tüzet a majsai és a csólyospálosi önkéntes tűzoltókkal együtt mostanra sikerült megfékezni, az utómunkálatok azonban még folynak, továbbra is több tűzoltógépjármű van a helyszínen ezért a forgalmat az érintett útszakaszon elterelik – közölte a megyei katasztrófavédelem.

 

A tűzhöz elsőként a kiskunmajsai önkéntesek érkeztek ki és riasztották a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat, valamint a csólyospálosi önkénteseket is.

majsatuz-2

A tűzoltók megérkezésekor a teljes tetőszerkezetet elborította a füst és több helyen már kicsaptak a lángnyelvek is. Öt gépjárműfecskendővel és kézi szerszámokkal oltották a tűzet, az oltási munkálatok közben beszakadt a födémszerkezet egy része, szerencsére azonban nem történt személyi sérülés.

majsatuz-3

Az utómunkálatok és a tűzvizsgálat jelenleg is folyik, a tűzoltóság szakértői vizsgálják az is, hogy miért csaptak fel a lángok.

Pozsgai Ákos
Fotó: Kunsági Hírlap