Egy év felfüggesztett börtön és kiutasítás
Sziréna

Egy év felfüggesztett börtön és kiutasítás

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet annak a 27 éves algériai férfinek az ügyében, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A férfi megrúgott egy biztonsági őrt és megrongált egy rendőrautót is a Szegedi úti őrzött táborban. Ugyanitt korábban részt vett a kődobálásban is, amikor migránsok egy csoportja próbált meg kitörni a táborból. A halasi bíróságon a férfi ellen garázdaság miatt is folyik egy másik eljárás. Korábban a Szegedi Ítélőtábla is hozott vele szemben már jogerős végzést más erőszakos bűncselekmények miatt, akkor 2 évre kiutasították az ország területéről.

 

A mostani ügyének lényege, hogy 2016. június 9-én a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra akarták előállítani a Szegedi úti Menekültügyi Őrzött Befogadó Központból, ahol őrizték. Ekkor a rendőri intézkedésnek ellenszegült, az egyik fegyveres biztonsági őr combját is megrúgta, és megrongálta a halasi rendőrkapitányság szolgálati járművét. Lerúgta róla a rendszámtábla tartóját, és amikor sikerült a rendőrautóba elhelyezni, akkor a gépkocsit belülről rugdosta. csak gázspray használatával tudták megfékezni az egyenruhások.

algir-2
A vádlottat a Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év börtönre és 2 év kiutasításra ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

További képeket ide kattintva nézhet meg.
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos