Törtek az autók éjjel
Sziréna

Törtek az autók éjjel

Két balesethez is riasztották a mentőket és a baleseti helyszínelőt szombat este tíz óra tájban. Az 55-ös főúton Szeged irányába két személyautó ütközött, egy sérültet szállítottak kórházba. Nem sokkal később Kiskunhalason, az 53-as főúton ütközött két személyautó a Csipkeház sarkánál, személyi sérülés nem történt az anyagi kár azonban jelentős. Utóbbi helyszínen, órákon át az úttest közepén állt a két összetört kocsi, a másik balesettől várták a helyszínelőt.

A Csipkeházból kiszűrődő lakodalmas zenét este tíz óra körül hatalmas csattanás törte meg a Széchenyi út és a Vasút utca kereszteződésében. Az elsődleges helyszíni információk szerint egy Volkswagen nem adta meg az elsőbbséget a Parkáruház felöl érkező BMW-nek és kihajtott elé. Szemtanúk elmondása szerint a VW vezetője ugyan megállt a Stop táblánál, de valamiért mégis elindult, a BMW sofőrje megpróbálta kikerülni, de nem sikerült elkerülnie az ütközést.

tort02

A helyszínre mentőt is riasztottak, mindkét járműben hárman utaztak, szerencsére azonban az ijedtségen kívül nem esett bajuk. A VW elején a karosszéria tört meg, míg a BMW, amit, mint a helyszínen megtudtuk, a gazdája alig két hete vásárolt, a jobb oldali kereke tört ki és sérült meg a futóműve.

A helyszínen még éjjel féltizenkettőkor is ott ált az út közepén a két összetört autó, rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom, a rendőrség baleseti helyszínelője ugyanis ezzel egy időben az 55-ös főúton egy másik súlyos balesetnél volt. Szeged felé a megyehatáron két személyautó ütközött, onnan egy sérültet szállítottak a mentők kórházba.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos (galéria)