Kétszer is összeverekedtek a migránsok Kiskunhalason
Sziréna

Kétszer is összeverekedtek a migránsok Kiskunhalason

Ismét összeverekedtek a migránsok Kiskunhalason. A rendőrség két balhéról is beszámolt, az egyik a Fazekas Mihály utcai őrzött szálláson történt csütörtök kora este, a másik szintén tegnap késő éjjel a Szegedi úti befogadó központban – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A Kiskunhalasi Őrzött Szállás Fazekas utcai épületében este félnyolc tájban esett egymásnak az algír és az afgán férfi, mindketten idegenrendészeti őrizetben voltak eddig. A rendőrség közlése szerint a verekedést kezdeményező 31 éves algír férfit – miután a sérüléseit a kórházban ellátták – a rendőrség garázdaság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A körülmények tisztázása folyamatban van.

Késő éjjel a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti objektumában is verekedést volt. Éjjel féltizenkettő előtt nem sokkal fordult verekedésbe egy vita 15-20 menekültügyi őrizetes között. Két pakisztáni migránst nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel kellett kórházba szállítani, az ellátásukat visszavitték őket a rendőrök a menekültügyi intézménybe.

A rendőrség az eseménnyel összefüggésben egy 31 éves szír és egy 26 éves pakisztáni férfit vett bűnügyi őrizetbe csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A történtek kivizsgálása folyamatban van.

A rendőrség sajtószolgálatának közleménye szerint mindkét esetben a helyszínen tartózkodó rendőrök és fegyveres biztonsági őrök választották szét és különítették el az illegális bevándorlókat. A verekedések során anyagi kár nem keletkezett. A rendőri fellépést követően az intézményekben néhány percen belül helyreállt a rend. A közlemény kitér arra is, hogy Kiskunhalason, a város területén továbbra is rend van, a rendőrség fenntartja a közrendet és a közbiztonságot.​

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

Archív felvétel