Újabb migránst utasított ki a halasi bíróság
Sziréna

Újabb migránst utasított ki a halasi bíróság

Rövid időn belül a második bevándorlót utasította ki két évre az országból jogerős ítéletében a Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében. A Szegedi úton lévő idegenrendészeti befogadóközpontban, csúzlival lövöldöző 40 éves afgán férfire e mellett 1 év 6 hónap börtönbüntetést is kiszabott, aminek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

 

A bevándorlót hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolta a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A vádirat szerint a vádlott 2016. július 23-án, az esti órákban, a kiskunhalasi Szegedi úton lévő rendőrségi objektum B épület egyik hálókörletének ablakából, a maga gyártotta csúzlival köveket lőtt ki az udvaron szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrökre.

Az egyik lövés deréktájon talált el egy biztonsági őrt. A bíróság a vádlott bűnösségét – egyezően az ügyészi indítványban foglaltakkal – hivatalos személy elleni erőszak bűntettében állapította meg. Az ítélet ellen sem a védelem, sem a vádhatóság nem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos