(►) Migránsok szöktek az őrzött táborból
Sziréna

(►) Migránsok szöktek az őrzött táborból

Öt algériai és két marokkói férfi megszökött kedd este a kiskunhalasi őrzött befogadó állomásról, hármukat már elfogták a hatóságok, kettejük tartózkodási helyét pedig már ismerik - közölte Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Mint elmondta: egy algériai meg akart lépni a Szegedi útról, de őt elfogták, a létszámellenőrzésnél viszont kiderült, hogy többen hiányoznak.

 

 

Szinte már menetrendszerű, hogy Bakondi György sajtótájékoztatóin elhangzik Kiskunhalas neve. Szerdán délután azért említette városunkat a főtanácsadó, mert többen megléptek a Szegedi úti őrzött táborból. Mint ismertette, kedden este egy algériai bevándorlót fogtak el szökési kísérlet közben, az ezt követően tartott létszámellenőrzésen derült ki, hogy több fiatal férfi elhagyta a tábort. A hét szökevény közül hármat már elfogtak a rendőrök, kettő külföldi tartózkodási helyét már ismerik. A többieket nagy erőkkel keresik a hatóságok. Bakondi György azt is megemlítette, hogy valamennyien tiltott határátlépést követtek el, azért voltak zárt táborban. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy egy iraki migráns tegnap késő este összevagdosta a testét. Közben egyre többen csatlakoznak a Konok Kunok Motoros Klub Egyesület aláírásgyűjtő-akciójához, amely a táborok bezárását szorgalmazza.

Megszilárdult a határőrizet
Megszilárdult a határőrizet és jelentősen csökkent a befogadó állomások telítettsége a július eleji jogszabályváltozásnak köszönhetően - közölte Bakondi György. Értékelése szerint a jogellenes magyarországi tartózkodás megszüntetésére irányuló intézkedések stabilitást és hatékonyságot hoztak, ugyanakkor több nyomásgyakorlási kísérlet is érzékelhető egyebek mellett civil szervezők aktivizálódása miatt. Bakondi György - utalva a francia-, és németországi eseményekre - példátlannak nevezte a július 14. és 26. közötti terrorcselekmény-sorozatot, ami álláspontja szerint az európai belbiztonsági helyzet romlását jelzi. A főtanácsadó kijelentette: a tények azt támasztják alá, hogy az ellenőrizetlen illegális migráció veszélyes, súlyos köz- és nemzetbiztonsági kockázatot rejt.
Halasmédia Online
Archív fotó: Pozsgai Ákos
Videó: kormany.hu