Megvesztegethető pénzügyőrök
Sziréna

Megvesztegethető pénzügyőrök

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetéssel gyanúsít nyolc pénzügyőrt, akik a röszkei határátkelőn teljesítettek szolgálatot. Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak üzletszerűen kértek pénzt a fuvarozóktól, hogy gördülékenyebbé tegyék az ügyintézést.


Több ezer eurót foglaltak le a pénzügyőröknél. Az érintettek ellen bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés miatt indult eljárás, két főnek kezdeményezték az előzetes letartóztatását is.

 

A fuvarozók alatt alapvetően kamionsofőröket, teherautó-sofőröket kell értenünk, és itt nem elsősorban embercsempészetről vagy migránsokról van szó, hanem egyszerűen arról, hogy a kamionsofőrök így kívántak valamilyen előnyhöz jutni, avagy egyszerűen csak elvárták tőlük, hogy a határon át tudjanak menni különösebb fennakadások nélkül. Az általuk elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható” – közölte Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

 

Pozsgai Ákos