Tizenévesek rongálták meg az emlékművet
Sziréna

Tizenévesek rongálták meg az emlékművet

Egy 18 éves helyi fiút és négy fiatalkorú társát gyanúsítja a rendőrség a kiskunmajsai világháborús emlékmű megrongálásával. A nyomozók rövid időn belül elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható öt személyt, akiket szabadlábon hagyásuk mellett gyanúsítottként hallgattak ki – közölte a megyei főkapitányság.

 
 
 
 
Múlt csütörtökre virradóra rongálták meg a majsai I. világháborús emlékművet. A főtéri katolikus templom szomszédságában lévő alkotást 1940-ben állították az 1914-1918 közötti harcok során elesett több mint félezer kiskunmajsai katona emlékére. Helyi információk szerint a rongálók felmásztak az emlékművön álló szoborra, amit ledöntöttek, széthajigálták a virágágyásból a virágokat, és az ott lévő kukát is a bokrok közé hajítottak
A rendőrség közlése szerint a nyomozók még aznap elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható helybéli 18 éves helyi fiút és négy fiatalkorú társát. Kihallgatták őket, azonban szabadlábon védekezhetnek. A majsaiakat felháborította a barbár rongálás, nem értik, miért gyalázták meg a fiatalok a katonai emlékművet. Információink szerint az önkormányzat intézkedik a helyreállításról.
Pozsgai Ákos 
Fotó police.hu