Sokan fittyet hánynak a biztonsági öv használatára
Sziréna

Sokan fittyet hánynak a biztonsági öv használatára

Továbbra is vannak, akik nem veszik komolyan a biztonsági öv használatát, ez derült ki a halasi rendőrkapitányság szerdai közlekedési akcióján. Ennek során az egyenruhások célirányosan a passzív biztonsági eszközök – vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak – előírásszerű használatát ellenőrizték. A razzia eredményeként 8 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, mivel nem voltak bekötve, további 2 sofőrt kézben tartott mobiltelefon miatt szankcionáltak – közölte Árvai Edina főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

A közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági öv használatának jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Épp ezért a biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező – hívta fel a figyelmet a rendőrségi szóvivő.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére. A halasi rendőrkapitányság munkatársai augusztus 10-én délután Kiskunhalas belterületén célirányos akciót hajtottak végre, amelynek során elsősorban a biztonsági öv használatát elmulasztókkal szemben léptek fel. Az ellenőrzés eredményeként 8 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, mivel nem voltak bekötve, további 2 sofőrt kézben tartott mobiltelefon miatt szankcionáltak – közölte a rendőrség szóvivő, hangsúlyozva, hogy a fokozott ellenőrzések a jövőben is folytatódnak.
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos
Képünk illusztráció